UPDATE! TWO Ristin Voitto Articles in Finland

ristinvolto

Malawissa  Kalibu Academyn raamattukoulussa on tapahtunut vuosia hyväksikäyttöä, joka on sisältänyt niin seksuaalista häirintää kuin psyykkistä ja fyysistä kuritusta.  Sitä ovat toteuttaneet koulun tämänhetkinen rehtori Paisley Mavutula ja koulun perustaja ja johtaja Michael Thomas Howard.

Seksuaalinen hyväksikäyttö alkoi jo ennen koulun ensimmäisten tilojen rakennusta ja jatkui vuoteen 2015 asti.  Sen kohteeksi on joutunut sekä miesettä naispuolisia opiskelijoita.

Asia tuli julkisuuteen vasta viime vuoden lopulla.  Uutistoimisto Malawi24 on saanut selviä todisteita siitä, että Howard teki homoseksuaalisia rikkomuksia lukuisia entisiä opiskelijoita, lähettejä ja oppilaitoksen työntekijöitä kohtaan.  Myös moni uhri on nyt avannut suunsa kokemastaan.

On selvää, että Michael [Howard] maksoi paljon rahaa joillekin viranomaisille, jotka tiesivät johtajan homoseksuaalisista teoista ja uhreista, ja pyysi, että syytökset kuolisivat hiljaisesti, kertoo koulun johdon lähellä toiminut, nimetön tietolähde.

Michael Howard asuu nykyisin Suomessa.  Hänen taustajärjestönsa Out of Africa saa niin ikään taloudellista tukea Suomesta.

miten on?


Ristin Voitto Michael Howard nro 4 20160128

VIIME viikon lehdessä (RV 3) ollut pikku uutinen lähetysvaikuttaja Michael Howardin työhön liittyvistä väärinkäytöksistä sai lukijat ottamaan yhteyttä toimitukseen.
Jutussa kerrottiin, että Howardin perustamassa Kalibu Academy – raamattukoulussa on vuosien ajan tapahtunut seksuaalista hyväksikäyttöä sekä muuta psyykkistä ja fyysistä väkivaltaa. Julkisuuteen tulleiden opiskelijoiden ja muiden oppilaitokseen liittyvien henkilöiden mukaan näihin tekoihin ovat syyllistyneet sekä Howard itse että koulun tämänhetkinen rehtori.

Väärinkäytösten kohteeksi on joutunut sekä mies- että naispuolisia opiskelijoita, lähettejä ja oppilaitoksen työntekijötä. Paikallisen uutissivuston mukaan Howard lahjoi asioista tietäviä viranomaisia, jotta nämä jättäisivät syytökset huomiotta.

Ristin Voiton toimitukselta on kysytty käytettyjen lähteiden luotettavuutta. On myös viitattu jutun loppuosassa siteerattuun “koulun johdon lähellä toimineeseen nimettömään lähteeseen” ja kysytty, tekeekö lehti tällaisia uutisia nimettömien yhtey- denottojen perusteella.

Kuinka vankkoihin lähteisiin lehden tiedot Howardin tapauksesta perustuvat, Ristin Voiton ulkomaan uutisia koordinoiva toimittaja Heikki Salmela?

– Lahteenä käytettiin Malawi24-uutissivuston kahta joulukuussa ilmestynyttä uutista sekä michaelthomashoward.wordpress.com – sivustoa, jolle on koottu asiaan liittyvää aineistoa. Sivustolla on julkaistu väärinkäytösten kohteeksi joutuneiden henkilöiden – joukossa myös suomalaisia – kertomuksia kokemuksistaan. Lisäksi toimitus on saanut suomalaisten helluntailähettien kautta tietoa Howardin Malawin-työhön liittyvistä väärinkäytöksistä. Pidämme uutisen tietopohjaa riitävän vankkana.

– On myös tärkeä huomata, että uutisessa siteerattu nimetön lähde oli Malawi24 sivuston käyttämä lähde, ei siis Ristin Voittoon yhteyttä ottanut henkilö.
Miksi RV-lehti julkaisee tällaisia uutisia?

Michael Howard on vaikkuttanut huomattavan laajasti eri maissa ja viime vuosina myös Suomessa. Samalla hänen toimintaansa on liittynyt monenlaisia vakavia ongelmia. Lehtenä katsomme, että eettisen läpinäkyvyyden kannalta myös tällaisista ikävistä asioista on perusteltua ja vastuullista uutisoida, onhan Howard saanut rahoitusta toimintaansa myös Suomesta. (RV)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s